Субота, 27 квітня 2024, 05:45
Повна версія сайту
;

В Чернігові презентували альтернативний проект реконструкції Алеї Героїв

10:14 23.04.2018    Коментарі  
 

Геометричність та багаторівневість. Молоді архітектори міста представили альтернативний проект реконструкції Алеї Героїв. Натхнення шукали, вивчаючи сучасні світові тенденції. Кажуть, головне —  аби було комфортно, цікаво та актуально протягом десятиліть.

Альтернативний проект пропонує геометричні форми замість п’яти круглих майданчиків, як у затвердженому проекті. Так цікавіше, кажуть автори. Вони розділили простір на три зони: активного, сімейного відпочинку та зону для читання або роботи. Розширили вхід,  розвернули Зелену сцену до площі, щоб відкрити більше простору для гостей.

Багаторівневі лави та інсталяція «Я люблю Чернігів» із черевиками замість «Я» — коли в них стаєш, сам утворюєш цю літеру. Мобільна ресторанна зона відпочинку та своєрідні «нірки» у парапетах. Подовжені безпечні пандуси та велопарковки… Все це – частина концепції, яку можна змінювати. Саме її бракує реконструкціям в місті, вважає Ярослав.

Над створенням проекту команда працювала майже рік, з того часу, як громадськості представили нинішній проект реконструкції. Під час роботи спиралися на побажання членів робочої групи, що його корегувала . Архітектори кажуть, вони їх просто візуалізували.

Ярослав каже, зараз налагоджують співпрацю з місцевою владою — вона чекає на свіжі, але конкретні пропозиції. У міськраді наміри співпрацювати підтверджують.

Нинішній проект реконструкції затвердили на містобудівній раді минулого літа. Зараз доопрацьована документація знаходиться на експертизі. Тендер, за словами начальника управління ЖКГ Ярослава Куца, мають оголосити наступного тижня. Втім, зміни до нього можуть вноситись на будь-якому етапі реалізації.

Проект, який пропонувався раніше чиновниками міської ради можна подивитися за посиланням.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото Ярослава Сухомлина
Коментарів ще немає