П'ятниця, 10 травня 2024, 04:23
Повна версія сайту
;

Чернігів рухається двома шляхами до оновлення тролейбусного парку – Атрошенко

11:43 31.05.2018    Коментарі  
 

Чернігів рухається двома шляхами до оновлення тролейбусного парку комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління».

На цьому наголосив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 31 травня, під час чергової сесії міської ради.

За його словами, якщо місто отримає кредитні кошти від ЄІБ з чітким поясненням щодо відсоткової ставки, він не підпише лізинговий договір із «ПриватБанком». На цьому міський голова наголосив публічно.

Як відомо, «ПриватБанк» пропонує договір на загальну суму – 51 мільйон гривень, аванс – 10,2 мільйона гривень, сума фінансування – 40,8 мільйонів гривень.

Строк лізингу – 5 років, а відсоткова ставка - 16 % річних у гривні. Гасити лізингові платежі та відсотки ЧТУ планує щомісячно рівними частинами.

В свою чергу сьогодні депутати затвердили такі умови залучення позики від ЄІБ:

  • розмір залучення коштів, що не перевищує 6 млн євро;
  • відсоткова ставка за користування залученими коштами не вище 2,5 % річних у євро;
  • строк залучення коштів від 5 до 22 років з дати останньої вибірки кожного траншу;
  • терміни сплати: погашення основної суми боргу та відсотків по  позиці – піврічними платежами або щорічними платежами у терміни та згідно з умовами, встановленими відповідними угодами.

Як відомо, Європейський інвестиційний банк надає позику на удосконалення інфраструктури громадського транспорту в містах у рамках проекту «Міський громадський транспорт України». Відповідна угода була підписана 11 листопада 2016 року та ратифікована Верховною Радою України 12 квітня 2017 року. В рамках цього проекту передбачена закупівля нових енергоефективних односекційних низькопідлогових тролейбусів у кількості 40 одиниць. Для цього будуть залучені кредитні кошти у сумі 6 млн євро (180 млн грн).


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає