П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:31
Повна версія сайту
;

Міськрада блокує питання визначення меж РЛП «Ялівщина», - ОДА

09:35 24.09.2018    Коментарі  
 

Чернігівська міська рада і досі не погодила проект землеустрою щодо визначення меж регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Тим самим, вона фактично блокує функціонування РЛП.

Про це йшла мова на нараді, яка відбулася у приміщенні Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації за участю представників Чернігівської міської ради, директора КЗ «РЛП «Ялівщина», розробника проекту ПП «Десна-Експерт-М», прокуратури та громадськості.

В результаті тривалого обговорення представниками Чернігівської міської ради вкотре відмовлено у погоджені зазначеного проекту, посилаючись на те, що при створенні РЛП «Ялівщина» допущено помилки у площі і реально такої площі там не існує та запропоновано повернутись до цього питання після розроблення детального плану території.

Тому, питання погодження проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», площею 168,7 га на території Чернігівської міської ради залишається відкритим.

Як відомо, враховуючи рішення дев’ятнадцятої сесії шостого скликання обласної ради від 28 березня 2014 року «Про створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» розроблений проект землеустрою щодо організації та встановлення меж території об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», площею 168,7 га на території Чернігівської міської ради.

На сьогодні, зазначений проект землеустрою залишається не погоджений Чернігівською міською радою відповідно до чинного законодавства

Як раніше повідомляв ПіК, прокуратура позивається до міської ради щодо законності виділення коштів на розроблення Детального плану лісопарку «Ялівщина». Суд вже двічі відмовляв прокурорам у позові.

Цікаво, що на останньому засіданні суду було ухвалено, що у Чернігові існує дві Ялівщини – регіональний ландшафтний парк та міський лісопарк. Щоправда, обидва існують лише на папері.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає