Четвер, 02 травня 2024, 06:26
Повна версія сайту
;

Незабаром вартість теплопостачання для чернігівців може знову зрости

12:45 27.09.2016    Коментарі 2  
 

Вартість теплопостачання для чернігівців може незабаром знову зрости. Зокрема, орієнтовне збільшення тарифів на теплову енергію  ПАТ «Облтеплокомуненерго» для населення, бюджетних установ, інших споживачів становитиме 0,15%, релігійних організацій – 0,24%, а збільшення ТОВ «Фірма «ТехНова» для  населення становитиме 1,15%, бюджетних установ, інших споживачів - 0,8%, релігійних організацій – 1,64%.

Такі наслідки матиме прийняття міськрадою рішення про збільшення орендної ставки для теплопостачальних компаній, що передбачені проектом рішенням «Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова», котре розглядатиметься на сесії 29 вересня.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту рішення, на сьогоднішній день для цілісних майнових комплексів (ЦМК) - КЕП Чернігівська ТЕЦ застосовується орендна ставка - 8%, як для ЦМК електроенергетики, а для ЦМК - об’єкта теплопостачання житлового фонду та соціальної сфери (котельні, теплопункти, елеваторні вузли та мережі) застосовується орендна ставка - 5%, як для інших об’єктів. Міська рада хоче збільшити ці орендні ставки до 10%.

Завдяки збільшенню орендної ставки у міській раді очікують збільшення надходжень до міського бюджету. За новими орендними ставками місячна оренда становитиме для ТОВ «Фірма «ТехНова» - 1,9 млн. грн., для ПАТ «Облтеплокомуненерго»  - 769 тис. грн., що  більше орендної плати, яку сплачують орендарі на даний час на 308 тис. грн. (19,03%) та 41 тис. грн. (5,7%) відповідно.

Однак, це і призведе до збільшення тарифів на опалення для населення.

Зазначимо, що передумовою для підняття орендної ставки для теплогенеруючих компаній стало проведення оцінки цілісних майнових комплексів. Після проведення даної оцінки стало зрозуміло, що наразі компанії сплачують менше орендної плати, ніж орендні ставки на майже мільйон гривень, пояснюють в міській раді.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року міська влада хотіла збільшити оренду ставку для теплогенеруючих компаній з 8% до 12%. Однак, даний проект рішення був знятий з розгляду.

Нагадаємо, раніше заступник Чернігівського міського голови з питань ЖКГ Олександр Кириченко заявляв, що теплопостачальні компанії завищують вартість тарифів.

У свою чергу,  в.о. генерального директора корпорації «Укртеплоенерго» Олександр Корчинський, зазначив, що фахівцями компанії надаються всі необхідні документи і розрахунки, що дозволять оцінити справедливість тарифоутворення робочій групі по вивченню питання правильності нарахування платежів за послуги.

Відзначимо, що для того, аби відбулося підвищення орендної ставки за оренду для ПАТ «Облтеплокомуненерго» та ТОВ «Фірма «ТехНова»» Чернігівська міськрада має запустити регуляторну процедуру, яка передбачена проектом рішення, що виноситься на цю ж сесію.

Проектом рішення передбачено внесення до переліку регуляторних актів підвищення орендної ставки. Зазвичай такі процедури займають по кілька місяців.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість ЧЕРНИГОВКА 2016-09-27 13:01:10

ХОЧЕШЬ ЖИТЬ В ЧЕРНИГОВЕ - ПЛАТИ ГОРОДУ ЧЕРНИГОВУ)))

Гість Сашко 2016-10-03 16:00:26

А, почему бы не увиличить арендные лпатежи на рестораны Чернигова , особенно расположенные у новых фонтанов, построенные за деньги горожан? Возросшие платежи ресторанов - это социально справедливо и честно.