Четвер, 02 травня 2024, 14:08
Повна версія сайту
;

Жабинського забудують по схемі Кільцевої?

15:22 27.09.2016    Коментарі  
 

На території колишнього комбінату хлібопродуктів, по вул.Жабинського 9, планують збудувати багатоквартирний житловий район.

Власник земельної ділянки ТОВ «Чернігівторг» (ред. – власники гіпермаркету «Вена») просить у міської ради дати дозвіл на розробку проекту Детального плану території  багатоквартирної житлової забудови по вулиці Жабинського.

«Чернігівторг» хоче, аби управління архітектури та містобудування виступило замовником розроблення даного проекту.

Площа земельної ділянки становить 8,2330 га. У пояснювальній записці до проекту рішення зазначається, що відповідно Генплану, який був затверджений у 2003 році, дана земельна ділянка відноситься до території центрів обслуговування та пішохідних зон, а також до території, яка підлягає реконструкції під багатоквартирну житлову забудову. А ось комбінат хлібопродуктів № 1 вулиці Жабинського входить до переліку підприємств та об’єктів, які впливають на розвиток житлово-цивільного будівництва в м. Чернігові, та підлягають переносу в іншу промислову зону міста.

«Доцільність зміни цільового використання цієї ділянки обумовлюється рядом факторів: вигідним місцеположенням у наближеному до центру районі, що прилягає до однієї з головних магістралей міста – проспекту Перемоги і, відповідно, високою вартістю землі; близькістю до місць прикладання праці; розташуванням поблизу сформованих груп багатоквартирної забудови, забезпечених інженерними мережами; наявністю рекреаційної зони – парку культури і відпочинку «Залізничний». Таким чином, вказану територію можна віднести до інвестиційно привабливих»,- йдеться у пояснювальній записці.

Кошти на розробку детального плану надаватиме власник земельної ділянки – тобто ТОВ «Чернінівторг».

Відзначимо, що за такою ж схемою забудовуватимуть і район вулиці Кільцева у Чернігові. Виконавчий комітет, не зважаючи на протест жителів прилеглих домівок, погодив детальний план забудови і незабаром там з’являться багатоповерхівки.

Як відомо, довкола будівництва у районі Кільцевої було багато суперечок і скандалів. На земельній ділянці, де планується будівництво, знаходяться артезіанська свердловина та високовольтні лінії.

Додамо, що сьогодні, 27 вересня, ТОВ «Чернігівторг» написало листа до міськради з проханням зняти дане питання з порядку денного. Причини у листі вказані не були.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає