П'ятниця, 26 квітня 2024, 07:11
Повна версія сайту
;

Чи можна проводити ремонтні роботи на нижній частині Валу?

13:35 13.06.2018    Коментарі 1  
 

Затверджений проект капітального ремонту нижньої частини Валу (парку ім. Коцюбинського), проводитимуться там, де відсутні пам’ятки архітектури національного значення.

На цьому офіційно наголошували представники Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Тоді повідомлялося, що проект капітального ремонту «нижньої» частини Валу погоджений Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній», Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та Міністерством культури України.

Мінкульт в офіційному листі також наголосив, що «зазначені роботи проводитимуться на території, де відсутні пам’ятки архітектури національного значення».

У той же час, експертна організація «Проексп», котра робила звіт щодо розгляду проектної документації капітального ремонту нижньої частини Валу, зазначала наступне:

«Територія парку ім.Коцюбинського, що підлягає ремонту, відноситься до пам’ятки архітектурного значення дитинця давньоруського міста Чернігова, занесеного до Державного реєстру нерухомих пам’яток України постановою Кабінету Міністрів від 03.09.2009 р. №928 під охоронним №250001-11».

Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА також зазначив у своєму звіті до проекту, що заплановані роботи проводитимуться на території пам’ятки національного значення.

Як раніше повідомляв ПіК, завтра в Чернігівському окружному адміністративному суді, о 10:00 відбудеться підготовче засідання у справі щодо правомірності дій Міністерство культури України, котре погоджувало проектну документацію на капітальний ремонт нижньої частини чернігівського Валу.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Мінкульт погодив робочий проект капітального ремонту парку імені Коцюбинського, що знаходиться на Валу.

Як повідомлялося раніше, проект капітального ремонту розробила фірма «СІТІ-Проект». Оскільки йдеться про капітальний ремонт парку, а не про реконструкцію, проектом передбачається збереження всіх об’єктів на цій території в існуючих звичних рамках. Додаються тільки кілька елементів, які теж будуть виконані в стилістиці «Чернігова стародавнього».

Проектом передбачені заміна газону, прокладання доріжок тротуарною плиткою, оновлення освітлення, велооб’єкти, лавочки та урни.

Крім того, планується ремонт існуючого фонтану в існуючих габаритах і формі. Пропонується додати його регульоване світлове оформлення (без використання яскравих кольорів і звукового супроводу) і облаштувати місця для відпочинку навколо фонтану з декоративними зеленими насадженнями.

Більш детально роздивитися запропонований і погоджений Міністерством культури проект можна за посиланням.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Серж 2018-06-13 13:50:02

Завязывайте с этими звуковыми фонтанами. Серьезно. Крутить 5-6 композиций по кругу это не уважение к людям.