П'ятниця, 29 березня 2024, 01:11
Повна версія сайту
;

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду щодо Ялівщини

11:29 01.10.2018    Коментарі  
 

Прокуратура Чернігівської області подала апеляцію на рішення суду першої інстанції щодо законності фінансування розробки Детального плану Ялівщини з міського бюджету Чернігова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як відомо, рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 14 серпня відмовлено у задоволенні позову Чернігівської місцевої прокуратури до міської ради про визнання протиправним та скасування рішення. Тоді суддя своїм рішення зазначила, що Чернігівська Ялівщина є міським лісопарком та регіонально-ландшафтним парком обласної ради одночасно. Щоправда, обидва існують лише на папері.

Оскаржуваним рішенням затверджено зміни до Програми  розроблення (оновлення) містобудівної документації на 2017-2020 роки в частині доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Ялівщина».

Так, за рахунок бюджетних коштів в сумі 198 тис. грн., Чернігівська міська рада планує доопрацювати проект, який передбачає розробити територію площею 250 га та створити на її частині міський парк.

При цьому така позиція органу місцевого самоврядування не врахувала рішення Чернігівської обласної ради від 28.03.2014, яким саме на цій території утворено регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» площею 168,7 га.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» детальний план розробляється з метою комплексної забудови чи реконструкції території.

У зв’язку з цим, розробка спірної території міста Чернігова на підставі Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» здійснюється всупереч вимогам Закону України «Про природно-заповідний фонд України», згідно із статтею 23 якого, регіональні ландшафтні парки є природоохоронними рекреаційними установами, що створюються з метою збереження в природному стані типових або унікальних природних комплексів та об’єктів.

Відсутність встановлених меж ландшафтного парку регіонального значення «Ялівщина» у натурі унеможливлює збереження його в природному стані, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу.

Як раніше повідомляв ПіК, Чернігівська міська рада і досі не погодила проект землеустрою щодо визначення меж регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Тим самим, вона фактично блокує функціонування РЛП.

Тому, питання погодження проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», площею 168,7 га на території Чернігівської міської ради залишається відкритим.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає