П'ятниця, 26 квітня 2024, 22:27
Повна версія сайту
;

У Ялівщині таки «виростуть» багатоповерхівки?

09:15 16.05.2018    Коментарі 2  
 

Надати містобудівні умови та обмеження для будівництва багатоповерхових житлових будинків у Ялівщині просить ТОВ «Житлобудсервіс».

Це питання виноситься на розгляд членів виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

На орендованій земельній ділянці по вулиці Лісній, 42 планується будівництво багатоповерхових житлових будинків з об’єктами громадського призначення, підземним паркінгом для автомобілів.

Як відомо, ця земельна ділянка площею 3,6 га знаходиться на кордоні з РЛП «Ялівщина», під базою ПМК-59. Нею користується ТОВ «Житлобудсервіс», директором якого є Григорій Пузан. Цей забудовник відомий у Чернігові завдяки скандальному будівництву на березі Стрижня.

Земельна ділянка по вулиці Лісовій, 42 межує з елітним котеджним містечком, на території колишнього табору «Спутник», що зараз називають «Царським селом».

Нагадаємо, що під час сесії міської ради, 1 грудня, було ухвалене рішенняпро зміну цільового призначення 3,6 гектарів землі по вулиці Лісовій, 42 з "для обслуговування виробничої бази" на "для будівництва багатоповерхових житлових будинків з об'єктами громадського призначення, підземними паркінгами для автомобілів та автономним джерелом теплопостачання в кожній квартирі і об'єктах громадського призначення". На цій ділянці планується будівництво багатоповерхівки.

Хто голосував «за» можна подивитися за посиланням.

Нагадаємо, що у 2014 році, тоді ще народний депутат, а нині Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, виступав категорично проти забудови цієї території.

Тоді, планувалося будівництво «нового царського села», адже власник землі просив змінити цільове призначення на «індивідуальну садибну забудову», що фактично і є котеджами.

Однак, у 2014 році дане питання було зняте з розгляду. Пізніше, Пузан купив ці землі у ТОВ «ПМК-59».

Фірмою ТОВ «ПМК-59» володіли відомі у Чернігові БЮТівці та регіонали, яких пов’язують з бізнес-групою «Європа».

А саме, колишній головний регіонал Чернігівщини Анатолій Мирошниченко та обраний свого часу по списикам БЮТ  до Київської ради Сергій Варнавський. Всі вони як відомо вихідці  з міста Прилук, пов’язані так званою бізнес – групою «Європа». (Про зв’язки Мирошниченка та Варнавського читайте в матеріалі «Голова Чернігівської облради Микола Звєрев проти людини головного регіонала Анатолія Мирошниченка»)

Також серед засновників підприємства ТОВ «ПМК-59» значиться ще один прилучанин Володимир Тінюков. Саме цей персонаж може вважатися офіційним містком до ще одного політичного героя з Прилук, що укорінився на Чернігівщині – народного депутата Валерія Дубіля. Тінюков -  був обраний депутатом прилуцької райради саме від партії «Батьківщина». Також  саме він, по інформації ПіК, був одним з керівників виборчого штабу Юлії Тимошенко під час останніх  президентських виборів у квітні –травні 2014 року. А виборчий штаб Тимошенко,як відомо, на Чернігівщині очолював ніхто інший як Валерій Дубіль.

Прилучани  Тінюков, Мирошниченко та  Варнавський є засновниками ТОВ «ПМК-59».

Відзначимо, що на останній сесії Чернігівської міської ради попереднього скликання депутати надали дозвіл на розробку проекту зміни цільового призначення даної земельної ділянки. А грудневій сесії, нове скликання депутатів вже надало дозвіл на зміну цільового призначення.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість север 2018-05-16 09:31:12

НЕЛЬЗЯ ДОПУСТИТЬ ЗАСТРОЙКУ в ЯЛОВЩИНЕ,

Гість Аналітик 2018-05-17 15:43:49

У депутатів міської ради та міського голови своє бачення стосовно майбутнього Ялівщини - забудувати. Яке там РЛП, лісопарк з шосейною дорогою, автостоянками на 900 машин і забудова будинками, мініготелями тощо.