Четвер, 02 травня 2024, 16:16
Повна версія сайту
;

Сесія міськради або політичне шоу? Текстова онлайн-трансляція

17:28 30.06.2016    Коментарі  
 
Фото Павла Солодовника

На  30 червня, ,було  заплановане проведення сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виноситься більше 20 питань. Повний перелік можна переглянути за посиланням.

Зазначимо, що традиційно на сесію виносяться резонансні земельні питання, питання щодо багатомільйонного кредиту для Управління освіти міськради та питання про демонтаж стел з Болдиної гори, які підпадають під Закон «Про декомунізацію».

Водночас, сьогоднішня сесія ризикує перетворитися на політичне шоу кандидатів по 206 округу. Так, «бютівці» винесли два політичних питання на розгляд депутатів сесії. Окрім цього, з самого ранку перед будівлею міськради вже стоять намети та агітатори кандидата від «Батьківщини» Юрія Власенка.

Фото Ігоря Андрійченка

Заявив про свій намір прийти на сесію із мітингом і самовисуванець Єгор Фірсов.

Не виключено, що і інші кандидати захочуть використати сесію, як майданчик для просування власних позицій.

Зазначимо, що Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що попросив правоохоронців не посилювати додаткову охорону приміщення ради. «Влада не має закриватися від людей. Переконаний, що рівень політичної культури суспільства визначається, в тому числі, культурою поведінки під час масових заходів. Закликаю всіх організаторів сьогоднішніх мітингів під міською радою проявити високу політичну культуру та відповідальність за свої дії!»,- написав він.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію засідання.

Депутати також розглянули низку інших важливих земельних питань. Подробиці у подальших матеріалах ПіК.

17.30 Під час розгляду питань щодо передання МАФів від КП "Дільниця з контролю за благоустроєм міста" в постійне користування КП "Паркування та ринок" керівник останнього комунального підприємства Сергій Гарус заявив, що всі документи по   МАФам в порядку. Зокрема, мова йшла і про скандальні кіоски біля міської лікарні № 1, але депутати все одно не підтримали це рішення. 

16:00 Депутати погодили запропоновані зміни до бюджету. «За» проголосувало 24 депутати.

Після, перейшли до розгляду низки земельних питань.

 Під час розгляду земельних питань міський голова Владислав Атрошенко був відсутній, пленарне засідання вів секретар міської  ради Едуард  Бистров.

 15:45 Викликали начальника управління ЖКГ Ярослава Куца, який розповів, яким має бути фонтан. «Це буде світломузичний фонтан»,- розказав Куц.

Зазначимо, що мова йде про фонтан, який знаходиться біля пам’ятнику афганцям, навпроти «Мегацентру». 

15:35 Заступник керівника комунального підприємства «Чернігівводоканал» Павло Вовк запропонував виділити 600 тисяч грн. на придбання обладнання для проведення повірки лічильників КП «Чернігівводоканла». Як відомо сьогодні повіркою лічильників займається приватне підприємство.

15:30 Ще одне питання для дискусії під час розгляду змін до бюджету викликало питання будівництва фонтанів. Як відомо, на це заплановані у бюджеті 3,5 мільйонів гривень. По словам депутата Ірини Березинець, наразі не відомо, які макети нових фонтанів.

14:50 Сесія продовжила свою роботу. Перейшли до розгляду питання про внесення змін до бюджету на 2016 рік.

Кілька десятків хвилин депутати та міський голова обговорювали ситуацію довкола фінансування спортивної бази на Валу, оскільки є питання з правом власності на будівлю.

13:40 Рішення прийняте. Оголошена перерва.

13:35 Перейшли до розгляду питання Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія 5 скликання) зі змінами (27 сесія 5 скликання, 9 сесія, 14 сесія, 22 сесія, 32 сесія, 45 сесія 6 скликання, 6 сесія 7 скликання).

13:30 «За» проголосувало лише 20 депутатів, тож рішення не прийняте і зняте з розгляду. Депутати та юридичний відділ міськради сказали, що це компетенція Кабміну, а не міськради. 

13:17 Депутати перейшли до розгляду Положення, яким визначатиметься управитель багатоквартирного будинку.

13:15 Депутати, 32 голосами, підтримали питання Про внесення змін до рішення міської ради від 31 березня 2016 року №6/VII-16 «Про Програму капітального ремонту ліфтів у житлових будинках міста Чернігова на 2016-2020 роки» зі змінами.

13:00 За проголосувало 33 депутати. Таким чином рішення прийняте.

12:55 Депутати перейшли до розгляду питання про участь міськради у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». Як раніше повідомляв ПіК, міськрада хоче взяти 166 мільйонів гривень у кредит на 22 роки на комплексну термомодернізацію шкіл та дитсадочків міста.

12:50 Перейшли до розгляду першого питання щодо звернення до МВС та Генпрокурора відносно фактів підкупу виборців по 206 округу. Рішення прийняте.

12:45 Депутати повернулися до питання затвердження порядку денного. Порядок денний затверджено.

12:40Сесія продовжила свою роботу. Атрошенко каже, що у нього немає фактів, хто саме з кандидатів роздає кошти. Тому, з його особистої точки зору та точки зору юридичного відділу,змінений проект рішення є грамотним. 

12:35 Після перерви депутатам роздали доопрацьований і узгоджений з усіма фракціями проект рішення про звернення до Генпрокурора відносно підкупу виборців на 206 окрузі. Цікаво, що із цього проекту рішення зникло прізвище кандидата, якого дві фракції «Батьківщина» та «Наш край» звинувачували у підкупі, Максима Микитася.

Як відомо, його вважають провладним кандидатом, не зважаючи на те, що він йде як самовисуванець. 

11:10 Атрошенко оголосив невелику перерву у роботі сесії, «до узгодження» спірних питань. 

11:05 Перед присутніми виступає кандидат по 206 округу Єгор Фірсов. 

11:00 Атрошенко пропонує першим питанням порядку денного розглянути питання по тарифам, а другим і третім два питання щодо підкупу виборців.

Водночас, питання  про надання додаткових пільг зі сплати земельного податку. Атрошенко каже, що рішення ще необхідно доопрацювати. 

11:00 Атрошенко пропонує першим питанням порядку денного розглянути питання по тарифам, а другим і третім два питання щодо підкупу виборців. 

10:55 Депутат міськради Павло Вовк попросив Атрошенка першочергово розглянути усі запропоновані партіями питання, аби відпустити народних депутатів, і працювати далі у спокійній обстановці, адже на порядку денному ще ряд земельних питань. 

10:50 До порядку денного також було включене питання від «Батьківщини» щодо звернення до Генпрокурора відносно фактів підкупу по 206 округу. Схоже звернення запропонувала і фракція «Нашого краю».

10:45 До порядку денного включили звернення щодо тарифів, яке запропонувала "Батьківщина".

10:40 Владислав Атрошенко заявив, що питання по тарифам – це відповідальність Уряду. І каже, що тарифи для населення були в 3 рази меншими ніж для бізнесу.

10:35 Галасюк закликав депутатів міськради підтримати на думку РПЛ законопроекти у Верховній Раді. Водночас, про кандидата-радикала Дмитра Блауша не згадав.

10:30 Перед депутатами та присутніми на сесії виступає народний депутат від «Радикальної партії» Віктор Галасюк. Він також розказує про завищені тарифи. 

10:25 Як заявила Олександра Кужель, «Батьківщина», коли підтримала подачки від Соколова по 500 грн, які роздавалися під час місцевих виборів у Чернігові, отримала політичний негатив.

10:20 Представники фракції «Батьківщини» попросили перше слово для нардепа Олександри Кужель. Вона попросила першочергово розглянути питання по тарифам.

Окрім питання тарифів, вона просить розглянути першими всі ті питання, які винесли "бютівці". Всі голосування, за її словами, мають бути поіменними. 

10:20 Пленарне засідання офіційно відкрите. 

10:15 Сесія розпочинається. Письмово зареєструвалося 37 депутатів. На сесії відсутні депутати Володимир Зуб, Микола Миргородський, Сергій Вакуленко та Богдан Ткаченко.

9:55 Депутати почали займати свої місця у сесійній залі. Окрім цього, присутня велика кількість людей у залі.

Олександра Кужель та Владислав Атрошенко 


9:45 Розпочав свій виступ Юрій Власенко. Лякає, що у людей повідбирають квартири за борги по кварплаті.

В свою чергу, у середині міської ради, ще один мітинг, але проти Власенка. Люди тримають плакати «Власенко депутат Троєщини», «Чернігів не Троєщина» та «Геть популіст». 

9:40 Перед присутніми виступила народний депутат Олександра Кужель. Окрім теми тарифів «бютівці» закликають підтримати їх кандидата Юрія Власенка. 

9:35 Перед початком сесії, під стінами міської ради, розпочався мітинг одного з кандидатів по 206 округу щодо зменшення тарифів для населення. 

Фото Андрія Тітка


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає